RITMEESTER AAN HET WOORD

LEROY DE BRUIJN
Bij Ritmeester sinds 2020

Tijdens de coronatijd heb ik goed nagedacht over mijn toekomstige carrière. Ik koos ervoor om de horeca te verlaten en vond bij Ritmeester een leuke, afwisselende baan. Hier werk ik nu meer dan een jaar met plezier. Ik werd warm ontvangen en mijn gevoel bij Ritmeester is nog steeds goed.  

Het afwisselende werk in het gloednieuwe warehouse in Rotterdam, waar ik vooral verantwoordelijk ben voor het laden en lossen van containers en trailers, in combinatie met het vaste team van collega’s, maakt het werk leuk. De sfeer is informeel en gezellig, dat past bij mij. Voordat ik startte heb ik mijn heftruckcertificaat behaald en vanuit Ritmeester kreeg ik de kans om mijzelf verder te ontwikkelen. Zo heb ik verschillende cursussen gedaan, bijvoorbeeld het werken met gevaarlijke stoffen.

Denk jij erover na om in de logistiek te gaan werken? Dan zou ik zeker kijken of Ritmeester vacatures open heeft staan of een open sollicitatie sturen. 

 "Ritmeester is een leuk bedrijf waar gewerkt ´en gelachen wordt"

JAYDEE TIELENBURG
Bij Ritmeester sinds 2022

Jaydee is een unieke verschijning bij Ritmeester. Na een open sollicitatie en een gesprek waar meteen een klik was, kreeg zij meteen dé baan aangeboden. Momenteel werkt zij als enige ‘vrouw op de vrachtwagen’ bij Ritmeester. 

“Omdat ik alle papieren al had, kon ik gelijk aan de slag gaan”, vertelt Jaydee terwijl ze bij een schip in Europoort staat. “Ik rijd heel Nederland en België door en heb het goed naar mijn zin. Ik ben lekker op de weg, heb veel vrijheid, zie mooie plekken en ontmoet veel nieuwe mensen. Mijn favoriete bestemming is Zeebrugge in België. Het is een mooie plek waar ik verschillende schepen bezoek. De mensen zijn hartstikke vriendelijk. Soms behandelen zij mij als een koningin en helpen zij mij met het lossen van de ladingen. Zo vaak zien zij geen vrouwen met een vrachtwagen aankomen. Wat een luxe, haha.”

Denk jij erover na om vrachtwagenchauffeur/-chauffeuse te worden? Dan nodig ik je van harte uit om een keer met mij mee te rijden. Ik zou het namelijk iedereen aanraden die een hart heeft voor logistiek en de maritieme industrie. Zo zie je meteen of dit vak ook jou ligt!

"Ik kom op mooie plekken en de mensen die ik ontmoet zijn hartstikke vriendelijk"

Portret John van der Zouwen

JOHN VAN DER ZOUWEN
Bij Ritmeester sinds 2022

Ritmeester verwelkomt John van der Zouwen. Hij gaat vanaf 1 juni aan de slag als Operations Manager, maar voor zijn start beklimt hij Alpe d’huZes in Frankrijk. “Afgelopen jaar heb ik de zwaarste berg uit mijn leven bedwongen, dus deze klim ga ik volbrengen met een grote glimlach op mijn gezicht.” 

"De top bereiken betekent voor mij een nieuw begin" 

ANNA VOS
Bij Ritmeester sinds 2018

Vanwege de afwisseling en uitdaging in de branche, wilde ik een studie gaan volgen in de logistiek. In 2018 ben ik bij Ritmeester gestart en ik ondersteun het CSD blok met orderinvoer, afhandeling en klantcontact.

Het leukste aan Ritmeester vind ik de afwisseling, de uitdaging in het werk en dat ik elke dag weer iets nieuws leer. Bij Ritmeester voelt het als een grote familie. Sfeer en collegialiteit staat hoog in het vaandel en dat merk je aan alles.

Als je in de logistiek wilt werken, zou ik het zeker bij Ritmeester doen. Het is uitdagend, afwisselend en onwijs leuk. Gewoon doen dus!

"Just go for it" 

RIK VAN RIJS
Bij Ritmeester sinds 2021

Tijdens de opleiding Manager Havenlogistiek liep Rik stage bij Ritmeester Interprocurement. “Omdat de stage zo goed beviel en ik de kans kreeg om bij Ritmeester te werken, ben ik van opleiding veranderd en heb ik een aantal maanden werken en studeren gecombineerd. In deze periode heb ik heel veel geleerd en ik moet zeggen dat nu ik fulltime aan het werk ben op de Customer Service afdeling, ik nog steeds iedere dag nieuwe dingen leer.

Als medewerker customer service heb ik dagelijks klantcontact. Ik ben het eerste aanspreekpunt voor mijn eigen klanten bij vragen en/of eventuele problemen.  Ik zorg ervoor dat mijn klanten de beste service krijgen. Het werken in teamverband vind ik leuk; er is een open cultuur en we zijn flexibel. Uiteindelijk vind ik het belangrijk om een goede klik te hebben met klanten, maar net zo belangrijk is het goede contact met mijn collega’s.

In de toekomst wil ik mij nog verder ontwikkelen. Het is fijn om te weten dat er mogelijkheden zijn voor mijn persoonlijke ontwikkeling, door het volgen van bijvoorbeeld cursussen. Ik ben Robert-Jan dankbaar voor de kans die hij mij heeft gegeven, want ik werk hier nog steeds met veel plezier.”

"Ik leer nog steeds iedere dag nieuwe dingen"

OSKAR KOWALSKI
Bij Ritmeester seit 2022

Ritmeester voelt voor mij als familie. Ik werk nu bijna een jaar als medewerker Customer Service op onze vestiging in Hamburg, Duitsland. Het was de eerste keer dat ik in het Engels solliciteerde, dus ik was behoorlijk zenuwachtig. Eigenlijk was dat gevoel na vijf minuten al verdwenen. Ik werd hartelijk ontvangen door Klaas Uildriks, verantwoordelijk voor de vestiging in Hamburg, en Robert-Jan en ik voelde mij meteen op mijn gemak.

Het inwerktraject was goed en na een maand ontmoette ik ook al mijn collega’s in Rotterdam. Omdat ik nog geen ervaring had in de logistieke branche, werd er echt de tijd genomen om mij goed in te werken en nieuwe dingen te leren. In Hamburg werk ik in een klein en hecht team. We communiceren veel met elkaar, maar ook met collega’s uit Rotterdam. Ik ben blij met deze baan en wil graag in de logistiek blijven werken.

"Ritmeester voelt voor mij als familie'"

Portret John van der Zouwen

JOHN VAN DER ZOUWEN
Bij Ritmeester sinds 2022

John werkt sinds juni 2022 als Operations Manager bij Ritmeester. Hij heeft zich vooral bezig gehouden met de nieuwbouw van de Seaport Hub in Rotterdam en houdt zich dagelijks bezig met de organisatie; iedereen kan met vragen bij hem terecht. "Ritmeester is voor mij een warm bad; een organisatie met een open, menselijke, Rotterdamse no-nonsense cultuur. We doen het met zijn allen."

Voordat John startte bij Ritmeester, beklom hij de Alpe der Alpen in Frankrijk. "Afgelopen jaar heb ik de zwaarste berg uit mijn leven bedwongen, dus deze klim ga ik volbrengen met een grote glimlach op mijn gezicht.” 

"De top bereiken betekent voor mij een nieuw begin!"

ARNOLD GENEGEL
Bij Ritmeester sinds 2016

Mijn Ritmeester historie gaat terug naar 1990 toen ik Robert-Jan leerde kennen op de Haven en Vervoerschool (het tegenwoordige STC). Na het afronden van die opleiding zijn we allebei onze eigen kant op gegaan. Jarenlang, en op verschillende punten van onze carrière, kwamen we elkaar altijd en overal wel tegen. Toen Ritmeester zijn intrek nam in Barendrecht, ben ik meteen in het nieuwe pand gaan kijken. Het enthousiasme van Robert-Jan werkte aanstekelijk en ik wilde onderdeel worden van het bedrijf.

Inmiddels ben ik alweer drie jaar lang een Ritmeester en ben ik als Planner verantwoordelijk voor de planning, het onderhoud van het wagenpark en ben ik nauw betrokken bij veel, leuke, nevenactiviteiten binnen en buiten de organisatie waaronder zaalvoetbaltoernooien. Wat ik leuk vind aan mijn functie is de afwisseling, het improviseren, de uitdaging en het samenwerken met een team van leuke, goede mensen, zowel buiten als binnen. Bij Ritmeester werken geeft mij voldoening, ik krijg veel vrijheid en afwisseling in mijn werk. Buiten het plannen om, pak ik ook nog wel eens een rit mee en help ik in de loods wanneer het nodig is.

Als je geen baan van 9 tot 5 zoekt, van uitdagingen en afwisseling houdt dan ben je bij Ritmeester aan het goede adres! Buiten het werk om wordt er goed voor je gezorgd en je wordt overal bij betrokken. Er zijn zat mogelijkheden binnen het bedrijf en buiten het werk om worden er veel spontane en sportieve dingen georganiseerd.

"Alleen kun je niks en met zijn alle kun je alles!"

STEPHAN VAN CAMPENHOUT
Bij Ritmeester sinds 2010

Na mijn stageperiode ben ik bij Ritmeester gebleven. Ik ben Expediteur en ik ben verantwoordelijk voor het gehele traject van aanname tot de facturatie per order.

Bij Ritmeester willen wij de klant de beste service bieden. Dat vind ik één van de leukste onderdelen van het werken bij Ritmeester. Maar ook de verantwoordelijkheid, de vrijheid en het zelf kunnen indelen van de dag. Als je de klant de beste service geeft, ga je aan het einde van de dag met een goed gevoel naar huis.

Als je kwaliteit wilt toevoegen aan het team ben je welkom bij Ritmeester. Ik zeg: stuur je cv zo snel mogelijk naar werken@rit-meester.nl

"Aan het einde van de dag, komt het altijd goed’"

BARBARA THOMASSEN-FENS
Bij Ritmeester sinds 2015

Nadat ik een aantal jaar bewust thuis ben gebleven bij de kinderen had ik zin om weer aan de slag te gaan. In 2015 ben ik bij Ritmeester gestart in de functie van interieurverzorgster. Doordat ik zo’n goede klik had met het team kreeg ik de kans om door te groeien naar een administratieve functie.

Door de goede begeleiding en het vertrouwen heb ik me kunnen ontwikkelen en ben ik nu allround inzetbaar op de administratie. Dat betekent dat ik naast administratie en debiteurenbeheer ook ondersteuning bied op het gebied van personeelszaken en zorg ik ervoor dat facilitaire zaken goed geregeld zijn.

Wat ik leuk vind aan mijn werk is dat het erg gevarieerd is en dat ik nog steeds zoveel leer. We werken met zijn allen aan één gezamenlijk doel en alle collega’s zijn hierin even belangrijk. Dat zorgt voor een fijne sfeer.

Mijn tip voor mensen die bij Ritmeester willen werken is; laat een gezonde werkhouding zien maar geniet vooral van je werk.

"Wees jezelf, werk hard dan worden je kwaliteiten vanzelf opgemerkt!"

STEPHAN VAN CAMPENHOUT
Bij Ritmeester sinds 2010

Na mijn stageperiode ben ik bij Ritmeester gebleven. Ik ben Expediteur en ik ben verantwoordelijk voor het gehele traject van aanname tot de facturatie per order.

Bij Ritmeester willen wij de klant de beste service bieden. Dat vind ik één van de leukste onderdelen van het werken bij Ritmeester. Maar ook de verantwoordelijkheid, de vrijheid en het zelf kunnen indelen van de dag. Als je de klant de beste service geeft, ga je aan het einde van de dag met een goed gevoel naar huis.

Als je kwaliteit wilt toevoegen aan het team ben je welkom bij Ritmeester. Ik zeg: stuur je cv zo snel mogelijk naar werken@rit-meester.nl

"Aan het einde van de dag, komt het altijd goed"

ARNOLD GENEGEL
Bij Ritmeester sinds 2016

Mijn Ritmeester historie gaat terug naar 1990 toen ik Robert-Jan leerde kennen op de Haven en Vervoerschool (het tegenwoordige STC). Na het afronden van die opleiding zijn we allebei onze eigen kant op gegaan. Jarenlang, en op verschillende punten van onze carrière, kwamen we elkaar altijd en overal wel tegen. Toen Ritmeester zijn intrek nam in Barendrecht, ben ik meteen in het nieuwe pand gaan kijken. Het enthousiasme van Robert-Jan werkte aanstekelijk en ik wilde onderdeel worden van het bedrijf.

Inmiddels ben ik alweer drie jaar lang een Ritmeester en ben ik als Planner verantwoordelijk voor de planning, het onderhoud van het wagenpark en ben ik nauw betrokken bij veel, leuke, nevenactiviteiten binnen en buiten de organisatie waaronder zaalvoetbaltoernooien. Wat ik leuk vind aan mijn functie is de afwisseling, het improviseren, de uitdaging en het samenwerken met een team van leuke, goede mensen, zowel buiten als binnen. Bij Ritmeester werken geeft mij voldoening, ik krijg veel vrijheid en afwisseling in mijn werk. Buiten het plannen om, pak ik ook nog wel eens een rit mee en help ik in de loods wanneer het nodig is.

Als je geen baan van 9 tot 5 zoekt, van uitdagingen en afwisseling houdt dan ben je bij Ritmeester aan het goede adres! Buiten het werk om wordt er goed voor je gezorgd en je wordt overal bij betrokken. Er zijn zat mogelijkheden binnen het bedrijf en buiten het werk om worden er veel spontane en sportieve dingen georganiseerd.

"Alleen kun je niks en met zijn alle kun je alles!"

BARBARA THOMASSEN - FENS
Bij Ritmeester sinds 2015

Nadat ik een aantal jaar bewust thuis ben gebleven bij de kinderen had ik zin om weer aan de slag te gaan. In 2015 ben ik bij Ritmeester gestart in de functie van interieurverzorgster. Doordat ik zo’n goede klik had met het team kreeg ik de kans om door te groeien naar een administratieve functie.

Door de goede begeleiding en het vertrouwen heb ik me kunnen ontwikkelen en ben ik nu allround inzetbaar op de administratie. Dat betekent dat ik naast administratie en debiteurenbeheer ook ondersteuning bied op het gebied van personeelszaken en zorg ik ervoor dat facilitaire zaken goed geregeld zijn.

Wat ik leuk vind aan mijn werk is dat het erg gevarieerd is en dat ik nog steeds zoveel leer. We werken met zijn allen aan één gezamenlijk doel en alle collega’s zijn hierin even belangrijk. Dat zorgt voor een fijne sfeer.

Mijn tip voor mensen die bij Ritmeester willen werken is; laat een gezonde werkhouding zien maar geniet vooral van je werk.

"Wees jezelf, werk hard dan worden je kwaliteiten vanzelf opgemerkt!"RITMEESTER INTERFREIGHT B.V.

Nijmegenstraat 17
3087 CD Rotterdam (Waalhaven)
Tel. (010) 283 63 63
info@rit-meester.nlRITMEESTER INTERPROCUREMENT B.V.

Zoekt u snel een transporteur voor een spoedopdracht in het binnenland van Europa?

Ritmeester InterProcurement vindt de oplossing en zorgt voor een vlekkeloze uitvoering.

© Ritmeester Interfreight B.V. 2022 | Privacyverklaring