Seaport Hub

Coming soon......

Hoe het werkt

In de nieuwe Ritmeester Seaport Hub aan de Waalhaven in Rotterdam is genoeg ruimte voor uw voorraad smeerolie, scheepsverf en andere goederen. Ontvangt u een order? Dan hoeft u die alleen maar naar Ritmeester door te sturen. Daarna worden de bestelde goederen op het gewenste moment afgeleverd, op het juiste schip.

Na monitoring van de aankomst- en vertrektijden van het schip in kwestie, worden namelijk de bestelde goederen verzameld. Uiteraard met het in orde brengen van alle benodigde documenten. Zodra duidelijk is wanneer het schip aanlegt, wordt de ‘last (nautic) mile’ naar het schip geregeld. Via de weg of via het water.

De voordelen

Flexibel

Flexibiliteit in de last mile;
via weg of water

Zorgeloos

Geen zorgen meer over vertragingen en wachttijden

Snel

Kortere responstijden met voorraad in de haven

Lage kosten

Lagere kosten door bundeling van goederen

Voldoende opslagruimte 

Op een terrein van 9000 vierkante meter staat straks een modern logistiek centrum van 4000 vierkante meter. Bijna de helft daarvan wordt ingericht als crossdockruimte. Hier worden elke dag de goederen van leveranciers ontvangen, die gecombineerd worden tot leveringen voor zeeschepen.

De andere helft is bestemd als opslagruimte. Een compartiment van maar liefst 1350 vierkante meter wordt ingericht voor de opslag van gevaarlijke goederen. Daar is plaats voor goederen uit bijna elke ADR-gevarenklasse, zoals smeerolie, scheepsverf en andere chemicaliën. Zaken als een CO2-blusinstallatie zorgen ervoor dat de opslag aan de nieuwste veiligheidseisen voldoet.  

Eigen kade met kraan

Ritmeester beschikt over een eigen vloot van vrachtauto’s waarmee men goederen tot op de kade kan afleveren. Vanwege de veiligheid wordt echter in Rotterdam ook steeds meer gekozen voor belevering via het water.

Ritmeester heeft daarop ingespeeld met een eigen kade van 20 x 20 meter en een eigen havenkraan. Hiermee laadt men de goederen op de barges, die via het water de ‘last mile’ naar het schip voor hun rekening nemen. Snel en efficiënt, zonder vertraging.

PLAN DIRECT UW TRANSPORT

INFORMEER HIER NAAR ONZE VERVOERSOPLOSSINGENRITMEESTER INTERFREIGHT B.V.

Nijmegenstraat 17
3087 CD Rotterdam (Waalhaven)
Tel. (010) 283 63 63
info@rit-meester.nlRITMEESTER INTERPROCUREMENT B.V.

Zoekt u snel een transporteur voor een spoedopdracht in het binnenland van Europa?

Ritmeester InterProcurement vindt de oplossing en zorgt voor een vlekkeloze uitvoering.

© Ritmeester Interfreight B.V. 2022 | Privacyverklaring