Portret John van der Zouwen

De top bereiken betekent voor mij een nieuw begin

Ritmeester verwelkomt John van der Zouwen. Hij gaat vanaf 1 juni 2022 aan de slag als Operations Manager, maar voor zijn start beklimt hij Alpe d’huZes in Frankrijk. “Afgelopen jaar heb ik de zwaarste berg uit mijn leven bedwongen, dus deze klim ga ik volbrengen met een grote glimlach op mijn gezicht.”

Begin juni is het zo ver. Ik ga de Alpe der Alpen beklimmen. ”John doet mee aan Alpe d’HuZes omdat hij in de zomer van 2021 in het Erasmus MC en Holland Protonen Centrum in Delft is behandeld aan keelkanker met uitzaaiingen naar de lymfeklieren. “Voor mij een heel bijzonder moment, want op twee weken na is het één jaar na mijn laatste behandeling. Vorig jaar stond mijn hele wereld in één keer stil en ging ik een emotionele achtbaan en de medische molen in. Kan ik beter worden? Hoe lang heb ik nog? Is het uitgezaaid? Zes weken lang van onderzoek naar onderzoek met scans, mri, het aanmeten van een masker, bestralingen en chemotherapie.” 

“Dankbaar en bewust dat niets vanzelfsprekend is en dat je zoveel mogelijk moet genieten van bijzondere en mooie momenten. Dat ga ik ook zeker doen als ik die berg op fiets.”

Zijn geluk was de nieuwe techniek van bestralen. De nieuwe bestralingsvorm op basis van protonen heeft ervoor gezorgd dat er veel minder blijvende schade is aan zijn slik- en speekselklieren en zijn stembanden in vergelijking met de conventionele fotonen bestraling. “Hierdoor is mijn herstel relatief snel gegaan en voel ik me weer zo goed als de oude.” Je ziet de plekken in zijn nek, hij heeft daar nauwelijks baardgroei meer. “Het lijkt een soort brandwond. En van binnen was ook alles kapot. Ik kon vier weken lang bijna niets eten en bijna niet drinken.”

“Door een pil kon ik 30 minuten eten of drinken. Ik koos dan voor astronautenvoeding.” 

John is na zijn behandeling zes maanden thuis geweest en gaan re-integreren. “Een euforie, want ik kon weer gaan werken en opbouwen. Tegelijkertijd ging ik ook nadenken over waar ik heen wilde in het leven. Uiteindelijk vond ik het belangrijk om dicht bij huis te werken bij een bedrijf waar ze blij met mij zijn.” Toen kwam Ritmeester in beeld. “Het is bij Ritmeester een warm bad, met een open, menselijke, Rotterdamse, no-nonsense cultuur. We doen het met zijn allen. En ik kon ook al een paar jongens die hier werken. De stap is gezet; 1 juni start ik als Operations Manager waarbij ik me vooral bezighoud met de nieuwbouw van de Seaport Hub. Ook kijk ik naar de organisatie, kan iedereen met vragen bij mij terecht en ben ik een verlengstuk van Robert-Jan. Ik heb er zin in!”

Met de rit kan John zijn emotionele achtbaan afsluiten. “Als ik dit doe, is het voor mij klaar. Dan denk ik er nog één keer over na. En het geld wat ik er voor inzamel is mijn dank voor de medische zorg, de verpleegkundigen en artsen die mij er doorheen hebben geholpen. Onderzoek en fondsen voor nieuwe behandelmethodes en technieken blijven nodig en vergroten de kans op herstel in kwaliteit van leven.”

“Ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker!”

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega's. Werken bij Ritmeester? Stuur een email naar: werken@rit-meester.nlRITMEESTER INTERFREIGHT B.V.

Nijmegenstraat 17
3087 CD Rotterdam (Waalhaven)
Tel. (010) 283 63 63
info@rit-meester.nlRITMEESTER INTERPROCUREMENT B.V.

Zoekt u snel een transporteur voor een spoedopdracht in het binnenland van Europa?

Ritmeester InterProcurement vindt de oplossing en zorgt voor een vlekkeloze uitvoering.

© Ritmeester Interfreight B.V. 2022 | Privacyverklaring